Bisetmanari
Index
Tema
Figueres
Comarca
Opinió
Economia
Protagonistes
Esports
Cultura i Espectacles
Agenda
Història
Noticiari Dalinià
Actualitat
Números endarrerits
Espectacles
Cinemes Figueres
Cinemes Roses
Serveis
Temps
Farmàcies
Horòscop
Loteries
Publicitat


21 de novembre 2006

Edició 1.570

 
 
 

Av. de Salvador Dalí, 62 - 17600 Figueres Tel. 972 505 958 - Fax 972 500 666
horanova@horanova.cat

Tema

La nova imatge del Pení

L'enderroc de la base militar i el desmantellament del parc eòlic canviaran la fesomia de la muntanya
La base de vigilància de l'exèrcit de l'aire es va instal·lar l'any 1957 i els aerogeneradors es van col·locar l'any 1988


LíDIA CERDÀ / Roses
Després de molts anys observant al Pení dues estructures tan significatives com les boles dels radars de l'esquadró de vigilància aèria i les sis torres de l'únic parc eòlic de la comarca, ara la imatge està a punt de canviar.

Encara no hi ha dates fixades per al desmantellament del parc eòlic del Pení ni per a l'inici de la remodelació de la base militar aèria que hi ha a prop, però en poc temps aquests dos projectes faran canviar la imatge que des de fa anys es té del perfil del Pení.
Després d'anys sense funcionar, el parc eòlic del Pení, a Roses, un dels primers instal·lats a la comarca, i l'únic que queda en peu, serà desmantellat. “Els molins havien acabat fa temps la seva vida útil i ja fa anys que el parc estava aturat mentre la companyia havia projectat la substitució dels antics molins per un model més modern, però finalment la normativa del Parc Natural del Cap de Creus impedeix la presència d'una central eòlica a la zona”, expliquen fonts de la companyia Fecsa Endesa, propietària de la central.