Tocant el Cel

Tocant el celPer presentar aquest llibre haig de començar dient que es tracta del llibre d’un autor força agosarat. Així ha de ser per atrevir-se a emprendre la tasca d’escriure un llibre d’història aeronàutica amb la referència d’un espai tan petit com l’empordanès. Pot ser que, tant s’ha dit d’aquestes contrades, que només quedava la possibilitat de sorprendre que parlant-hi d’avions i aviadors?.
Bé, no és el cas. En David es un autor agosarat perquè arriba a publicar aquest llibre perseguint un somni. Tindre l’atreviment de perseguir els somnis és la qualitat principal de la joventut. Perquè, independentment de l’edat cronològica, som joves mentre mantenim aquesta actitud de descobriment i esperança.
Jo he tingut la sort de ser un espectador del creixement físic i intel·lectual del David fins aquest moment de maduresa i joventut en el qual arriba a la publicació del seu primer llibre.
Com a company de feina i amic del seu pare, conec al David fa molts anys i he vist como ha desenvolupat en paral·lel les seves grans passions per l’aviació i per la història.
Va triar formar-se com historiador a la universitat i al mateix temps va aprofitar totes les oportunitats per fer-se pilot privat sense perdre gaire de vista per aire o per terra la seva estimada Figueres. Quan a la universitat va haver de triar temes per els seus treballs, sempre va tindre com a objectiu rescatar de l’oblit els fets aeronàutics de la nostra terra: els primers vols a les fires de la Santa Creu de 1912, la creació del Aeronàutic Club Empordanès de la mà d’en Josep Canudas i l’epopeia de l’aviador figuerenc Joaquín Collar.
Va ser aquí quan vàrem començar a tindre una relació mes directa, perquè, coneixent la meva afició per aquestes matèries primer va venir a demanar ajut, però ben aviat el que més feia era honorar-me demanant la meva opinió fent-me partícip dels seus avanços.
La molt modesta participació que vaig tindre en els seus primers passos per aquest camí, em va oferir la satisfacció de veure com avançava amb pas segur, amb les millors virtuts que pot gaudir un historiador: rigorositat, tenacitat, i poca por a la feina.
Aquestes són les raons per les quals podeu confiar que tot i sent l’obra d’un autor jove, aquest llibre és també l’obra d’un historiador madur i bon coneixedor del tema que tracta, que us farà veure una part de la nostra història amb la emoció d’una novel·la d’aventures.
El fil conductor del llibre és molt més que una història de l’aviació en el marc geogràfic del nostre ben amat Empordà, és una història de l’aviació empordanesa, que reflecteix el tarannà emprenedor i avantguardista que sempre hem fet gala.
El llibre cobreix un període que va dels festivals aeris de les fires i festes de la Santa Creu -dels primers que es van fer a tota Espanya- fins a la pràctica del vol al camp del Manol pels membres de l’Aeronàutic Club Empordanès i un rigorós anàlisi de la biografia de Joaquín Collar que permet aportar noves dades al perfil de l’heroi del punt de vista més proper, aquest de la seva família i la seva ciutat, que sempre va portar en el seu cor a les operacions militars al Marroc, als destins llunyans i tranquils a l’Àfrica i en la travessa de l’Atlàntic que el portaria a la fama i la llegenda.
Farem aquest camí amb els protagonistes, de la mà de les dades que el treball constant, minuciós i implacable d’en David ens porta, rescatades dels arxius i fonts originals, a les pàgines d’aquest llibre, tot convertint-lo en un llibre d’història, però també en una història apassionant.

Esta entrada ha sido publicada en Libros y etiquetada como , , , , , , . Guarda el enlace permanente.

Una respuesta en “Tocant el Cel

  1. Pingback: Bitacoras.com

Los comentarios están cerrados.